Üzletágaink

Villamos- hálózatok

VILLAMOSHÁLÓZAT-LÉTESÍTÉS, TERVEZÉS, ÜZEMELTETÉS

Hálózat létesítés 

Üzletágunk tevékenységi körei: villamos berendezések, hálózatok tervezése, helyszíni szerelés, karbantartás, üzemeltetés. Célunk, a fokozódó minőségi és környezet-védelmi előírásokat támasztó igények kielégítése, a jelen kor technikai színvonalának és technológiájának alkalmazásával. A kivitelezés szakszerűségét, a rendelkezésre álló technológiai eszközök, szerszámok biztosítják. Tevékenységi körünk mért és méretlen távvezetékekre terjed ki, mely területzen egészen 120 kV-ig végzünk munkákat.

Tervezés 

  • - Villamos hálózat építés
  • - 120, 20, 10, 0,4 kV-os hálózatok telepítése, szabványosítása
  • - Transzformátor állomások építése
  • - Közvilágítás építés, rekonstrukció
  • - Kábeltelevíziós, elektromos hálózatok kiépítése

áramszolgáltatóknak és magánmegrendelőknek egyaránt. Korszerű építési technológiákat alkalmazva, évente közel 100 km hálózatot építünk, átépítünk, bővítünk. 2000-től kezdődően áramszolgáltatói megrendelésre Fogyasztói Szolgálatot látunk el több régióban.

Üzemeltetés 

  • - Elektromos hálózatok időszaki tervezett karbantartása
  • - Azonnali karbantartások, vészhelyzetek megoldása (kábelszakadás, oszloptörés, egyéb leállások)
  • - Fogyasztásmérőkkel kapcsolatos szolgáltatások (telepítés, figyelés)

- Közvilágítási hálózatok üzemeltetése

Távközlési hálózatok

Távközlési hálózatok

 

Üzletágunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy a villamos hálózat létesítési tevékenységünk mellett a távközlési hálózatépítés valamennyi területén minőségi szolgáltatást biztosítsunk.

 

A tervezéstől az engedélyeztetés és a kapcsolódó mérnök feladatokon át, a kulcsrakész kivitelezésig bezárólag, megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek, mind a vezetékes, mind a mobil távközlési területen. 

 

Tevékenysági körünkbe tartozik különféle vasúti kommunikációs és információs rendszerek létesítése, mint a vonali- és helyi körzetes rádió bázisállomások, diszpécser központok, utastájékoztató- és vizuális vezérlőberendezések, hangrögzítés, üzemirányító és utastájékoztató hangkörzetek, távfelügyleti és távvezérlési megoldások.

 

Szolgáltatásainkhoz a követelményeknek megfelelő, korszerű technológiákat és berendezéseket veszünk igénybe a minőség, a gyorsaság és a gazdaságosság növelésének érdekében. Egyedi igények kielégítésében és speciális feladatok megoldásában felkészült, tapasztalt szakembergárdánkra támaszkodunk. Stabil, megbízható csapatainknak, alvállalkozói, beszállítói hátterünknek köszönhetően rugalmasan tudunk válaszolni a piac gyorsan változó kihívásaira.

Teszt- és mérőműszer

Teszt és mérőműszer 

Több mint 15 éve foglalkozunk elektronikus teszt- és mérőműszer kereskedelemmel. Gyártófüggetlen forgalmazóként műszer kereskedelem mellett teljes körű tanácsadói és támogatási szolgáltatásokat nyújtunk, rendszerintegrációs és kalibrációs szolgáltatásokkal együtt.

Megújuló rendszerek

Megújuló energiaforrású rendszerek telepítése

Napelem tekintetében a tetőkre szerelt 50kVA teljesítmény alatti lakossági berendezésektől az 50 kVA feletti teljesítményű naperőművekig készítünk kulcsrakész fotovoltaikus rendszereket. Palettánkban tartoznak éppúgy a szigetüzemben működő napelemes berendezések, mint az áramszolgáltató elosztóhálózattal szinkronizált rendszereket.

Szorosan a megújuló energiaforrások területéhez tartozik az erőműparkok tápellátásának tervezése, kivitelezése és üzemeltetése mely területen évtizedes tapasztalattal rendelkezünk.

Kapcsolódó innovációs megoldásaink

- Háztartási méretű kiserőmű

- Smart Grid

- Smart Meetering

E-Mobility, autótöltők

E-mobility

Elektromos gépjármű töltés kapcsán teljes körű szolgáltatást biztosítunk. A tervezéstől és engedélyeztetéstől kezdve a telepítésen, áramszolgáltatói hálózatra csatlakoztatáson és üzembe helyezésen keresztül az üzemeltetésig és karbantartásig végzünk kulcsrakész kivitelezést, ahol a piacon található gyártók, vagy saját gyártású töltőkonzolunk is telepítésre kerülhet.

Kooperációban közösen fejlesztett, utólagosan integrálható központi menedzsment rendszer megoldásunk lehetővé teszi különféle gyártók, vagy vezérlőrendszerekkel felszerelt töltők távoli vezérlését.

A központi menedzsment rendszer funkciói:

- Különféle vezérlőrendszerekkel felszerelt töltők hálózati felügyelete, távoli vezérlése

- OCPP 1.6 kommunikációs protokoll

- Töltőpontok fogyasztási és státusz adatainak gyűjtése

- Távoli tesztelés, diagnosztika

- Parkolóház rendszerekkel történő integráció lehetősége

- Mobil applikációs és RFID töltésvezérlés

- Rugalmas elektromos hálózati menedzsment (grid-menedzsment)

- Fizetési megoldásokkal történő rugalmas integráció lehetősége